Coaching

Haal meer uit jezelf

Waarom coaching?
Voor wie het idee van coaching in de zweverige hoek zit, no worries. Ik ben een nuchter persoon met praktische aanpak. Mijn coaching is doelgericht en gebaseerd op gelijkwaardigheid. Jij hebt in potentie alles in huis. Het is mijn ervaring dat je jezelf juist ontwikkelt wanneer je geconfronteerd wordt met je eigen gedrag. Dat is niet altijd leuk, maar wel heel leerzaam. Tijdens de coaching en training in het Nederlands of Engels, staat jouw coachvraag centraal. De technieken die ik je leer maken je leven makkelijker, zowel in je werk als daarbuiten.

Logische niveaus Bateson

Praktische aanpak
We starten met een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te bepalen of er een klik is. In dit eerste gesprek ervaar je direct mijn stijl van coachen. We verkennen de coachvraag en doelen die je wilt bereiken. Indien er een klik is, stellen we een overeenkomst op waarin we je vraag en doelen verder specificeren. We werken vervolgens doelgericht naar de realisatie van je leerdoel toe. Uiteraard ga ik volledig vertrouwelijk om met onze gesprekken. Wanneer je dit traject aangeboden krijgt via je werkgever, deel ik niets met je leidinggevende zonder jouw toestemming.

Wat kun je dankzij mijn coaching?
Met mijn begeleiding zou je bijvoorbeeld de volgende doelen kunnen realiseren:
– Je bent beter in staat om te focussen op de dingen die voor jou belangrijk zijn
– Je communiceert directer en duidelijker
– Je hebt meer inlevingsvermogen
– Je handelt sneller en makkelijker in lastige situaties
– Je hebt meer zelfvertrouwen
Deze doelen maken we concreet en meetbaar aan het begin van het traject.

Certificering
Coaching is een vak en ik neem dit vak serieus. De titel coach is niet beschermd, hierdoor kan iedereen deze titel voeren. Om die reden hecht ik veel waarde aan mijn certificering bij de Internationale Coaching Federation (ICF). In dit blog schrijf ik daar meer over. Dit brengt met zich mee dat ik mezelf blijf ontwikkelen en toetsen en daarmee voldoe aan de strenge eisen van de ICF. Verder maak ik gebruik van de klachtenprocedure van de ICF.

Klinkt mijn manier van coachen als iets voor jou? Ik maak graag kennis met je. Een intakegesprek verplicht je tot niets en geeft je de ruimte om te ontdekken of mijn aanpak bij jou past.